De slimme projector die in iedere fitting past.

Jaar 2015
Opdrachtgever Vrije opdracht
Soort Product

Beam kan ieder plat oppervlak veranderen in een groot scherm. Het is een krachtige projector die uitgerust is met een smart computer, allemaal in een prachtig vormgegeven huls. Je kunt spelletjes spelen, films kijken en content delen van je smartphone of tablet.

Uitdaging

“Wat als we een projector kunnen combineren met een fitting voor lampen?” Dit was het idee dat Guust, Thomas en Don bedachten in 2014. Onze fantasie sloeg meteen op hol, en we besloten samen te werken. Het resultaat is Beam: een slimme projector die in iedere fitting past.

Oplossing

We werkten ongeveer een jaar aan Beam, dat begon als een wild idee en dat geëindigd is als het product dat het nu is. Beam helpt je bij je dagelijkse dingetjes: hij maakt je ‘s ochtends wakker met het laatste nieuws en je agenda, en toont je social updates wanneer je thuiskomt. Beam is makkelijk te installeren en te bedienen met de app voor Apple of Android. Je kunt Beam in iedere lampfitting draaien, of je gebruikt de bijgeleverde stroomkabel om hem op ieder plat oppervlak te plaatsen. Met Beam maakten we een handig internet-of-things-apparaat voor ondersteuning en entertainment, perfect geïntegreerd in je huis. Je kunt televisiekijken op het plafond van je bed, games spelen met je telefoon of een Bluetooth-controller, recepten op het aanrecht projecteren, content streamen vanaf je netwerk, muziek luisteren via de speakers, bordspelletjes spelen op je eettafel of een presentatie geven. Je kunt Beam zelfs in een restaurant gebruiken om het menu te vertonen en om de muren in digitale schilderijen te veranderen.

Productontwerp

Bij het ontwerpen kijken we naar producten alsof ze een eigen persoonlijkheid hebben. Dat deden we hier ook. Beam is een vrolijk product dat je leven specialer en leuker wil maken. Het maakt dingen makkelijker voor je, met een lach op zijn gezicht. Technologie dringt tegenwoordig vanuit alle hoeken onze levens binnen, meestal met goede intenties. Maar dat betekent niet dat ons huis eruit hoeft te zien als een Borg-kubus. In plaats daarvan maakten we een ontwerp dat past in iedere kamer, zonder meteen op te vallen. Beam kreeg een minimalistische look. Het lijkt een moderne lamp, maar als je beter kijkt zie je dat deze lamp meer kan dan alleen de kamer verlichten.

Resultaat

Beam werd in februari gelanceerd als Kickstarter Project en werd het succesvolste Nederlandse project op Kickstarter tot op heden. We haalden 400% van het beoogde bedrag binnen, dankzij ongeveer 2.000 mensen die hun support gaven. Eind 2015 kregen onze supporters hun eerste Beams thuisgestuurd.

Geïnteresseerd om samen te werken?

Mail Marten of bel hem op via ‭+31 6 27 27 37 88‬. Je kunt ook je nummer achterlaten, dan belt hij jou.

We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Daarom vragen we je akkoord te gaan met ons privacy beleid.

Ik ga akkoord